preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Trsat" Rijeka

Login

 

Klikom se pokreće skidanje uputa za pristup Online roditeljskim sastancima

MS TEAMS

e-Dnevnik

Upisi u srednje škole

Korisne stranice

     

    

   

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

  Izvor: http://www.meteo-info.hr

Grad Rijeka

Riječki karneval

Korisni linkovi

 

Tražilica
RASPORED SATI

 

Vremenik ispita

Raspored informacija

                                                                                                                                         

Priloženi dokumenti:
Termini informacija.docx

ŠKOLSKO ZVONO

Priloženi dokumenti:
raspored trajanja nastave.docx

KATALOG UDŽBENIKA

Kalendar rada

Školski kurikulum

Arhiva naših vijesti

Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 4. 2017.

Ovaj mjesec: 1605
Ovaj tjedan: 126
Danas: 2
Mali koraci za čovječanstvo veliki za OŠ "Trsat"

Povodom 200. obljetnice škole učenici 5. do 8. razreda sudjelovali su u projektu Mali koraci za čovječanstvo veliki za OŠ „Trsat“.

Pod stručnom palicom voditeljica projekta: učiteljice matematike Ana Grgurić i vjeroučiteljice Snježana Luketić Arelić, učionica matematike za taj je događaj imala ulogu velikog vremeplova. Našim smo gostima omogućili putovanje stoljećima pismenosti i kulture naše škole.

Na tom su putu susretali Frankopane, kmetove, tvorničke radnice, profesore (čak i bivše djelatnike OŠ „Trsat“), trsatske proletere...  

    

Mogli su dodirnuti povjest kroz različite izložbene eksponate u čijoj izradi i skupljanju su sudjelovali učenici naše škole. Kroz izložbu su ih profesionalno vodili kustosi glumci obučeni u kostime vremena i osoba koju predstavljaju. To su učenici: Korina Tomić (6.b); Eni Turina (6.b); Lana Grdinić (6.b);  Sven Haramina (6.b),  Duje Perković (6.b);  Valetio Simunović (5.a);  Luka Ušalj (5.a);  Monika Arelić (6.b);  Filip Dizdarević (6.b); Ante Dokozić (5.a);  Mateo Fumić (5.a), Fabijan Gardašanić (6.b), David Arelić (7.a), Paola Pavličić (6.a.) i Nora Jukić (6.a).

 Na stručan  i prije svega zabavan način mladi kustosi su u sadašnjost prizvali način života i kulture Frankopana, probleme trsatskih kmetova, požrtvovanost  franjevaca koj su prihvatili poziv učitelja tadašnjih Trsaćana. Muke trsatskih stanovnika prilikom otvaranja tvornice papira, ponos prvog učitelja, te poteškoće pisanja domaće zadaće samo uz mali sramežljivi plamićak vatre sa svijeće.

  

Tu je svoju ulogu pronašao i vremenski putnik i potpisom posjetitelja ovjekovječio trag u povijesti. Kao što znamo putovati kroz vrijeme nije lako. Zato su i naši posjetitelji morali napraviti korak prema budućnosti kroz vremensku kapsulu u kojoj su doživjeli ratno doba i njegove strahove. Da vremenska kapsula zaista i radi, osigurao je Sven Šubat Stanojević (7.r)

.  

  

 

Naši su posjetitelji ostali zbunjeni kada su se našli licem u lice s vrijednim Trsaćanima, a podsjetili smo ih i na učitelja kojega svi znaju po genijalnim djelima, posebno po Dnevniku malog Jurića.  Ušli smo u još jednu novu državu, našu Hrvatsku, prelistali bilježnice i knjige stare i preko stoljeća.

   

Zahvaljujući učenicima 7. razreda posjetiteljima smo mogli pokazati rezultate znanstvenog istraživanja provedenog na Trsatu na velikom uzorku, a na temu školavanja. Pokušali  smo predvidjeti kako će naša škola izgledati u budućnosti.. A kako svako putovanje mora jednom završiti tako je i naše završilo filmom učenice Antonije Bekljanov 

Hvala na posjeti!!!

 

preskoči na navigaciju